Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Parelhoen met zuurkool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 jonge parelhoenders á ± 550 gr
100 gr boter
1 dl rode wijn
1500 gr wijnzuurkool
75 gr gele rozijnen
75 gr gedroogde appeltjes
100 gr doorregen spek met zwoerd
peper, zout

Bereiden

Peper en zout de vogels en bak ze in de uitgebruiste, fel hete boter
± 10 minuten aan.
Zet ze in de op 210°C voorverwarmde oven en braad ze in ± 30
minuten mooi bruin en net gaar.
Haal ze uit de oven en uit de braadslee.
Blus de braadboter met de wijn, kook los en in (= 'jus sans plus') of
gebruik 2 dl vocht en bind dat licht met aangemaakt aardappelmeel (= 'jus
lié').
Verrijk de zuurkool met de gewelde rozijnen, de stukjes geweekte gedroogde
appeltjes en de blokjes zuurkoolspek (even gekookt en gespoeld).
'Verstop' er de hoenders in (geheel, gehalveerd of gevierendeeld) en
overgiet het gerecht met 1 1/2 dl water.
Laat de parelhoen en de zuurkool onder een deksel, in een oven van
180°C ± 20 minuten 'met elkaar bevriend raken'.
Serveer met gekookte aardappelen of 'puree met een korstje', en de op
smaak gecontroleerde jus.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Hazenpeper 4
Tournedos van tam konijn met terrine van aardappel (10 pers.)
Konijn en croûte
Coq au vin
Patrijs met roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes