Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kalkoenborst in romige kruidensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 uien
600 gr kalkoenborst (zonder been)
1 eetlepel olie
50 gr boter
versgemalen witte peper
1/4 liter slagroom
3 eetlepels droge witte wijn
4 eetlepels fijngehakte peterselie
4 eetlepels fijngehakte kervel
1/2 bakje tuinkers, van het zout-bedje geknipt
1/2 eetlepel citroensap

Bereiden

Pel en snipper de uien.
Verhit de olie samen met de boter en bak het vlees hierin snel rondom
bruin.
Bestrooi het vlees met zout en peper.
Bak de uien ± 5 minuten zachtjes mee.
Schenk de slagroom erbij en laat het vlees met het deksel op de pan
zachtjes in ± 45 minuten gaar worden.
Bedruip het af en toe.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Pureer het stoofvocht in een roerzeef of keukenmachine.
Doe de gepureerde saus terug in de pan en voeg de wijn toe.
Laat de saus nog even koken.
Neem de pan van het vuur en roer de kruiden erdoor.
Breng de saus op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap.
Snijd het vlees in plakken en geef de saus er apart bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Consommé van houtduif
Wildgoulasj
Gefileerde parelhoen met peterseliesaus
Gevulde kip met groenten
Wild zwijnspeper met zuurkool en ananas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes