Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Gebakken eendenlever met quenelles van peer.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

500 g eendenlever
3 stevige peren
1 el truffelvocht
1 cl rode port
1 dl kalfsjus
50 g boter
20 g bloem
p&z

Bereiden



  • Maak met een pommes parisienneboor balletjes (=quenelles) uit de peren.

  • Reduceer ondertussen de kalfsjus met het truffelvocht.

  • Snijd de eendenlever in plakken van 125 g.

  • Bestrooi de lever met p&z en haal ze door de bloem.

  • Smelt de roomboter in de koekenpan en bak de lever rosé.

  • Leg de lever op een warm bord.

  • Bak de bakboter de quenelles van peer en blus ze af met rode port.

  • Voeg de gereduceerde jus toe en drapeer de quenelles naast de lever op de borden en giet de jus hier voorzichtig overheen.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken