Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Witte wijnsaus bij vis

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 dl visbouillon
1 dl droge witte wijn
3 eidooiers
1/2 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
100 gr boter
1 citroen
peper, zout, cayennepeper

Bereiden

Smelt 1/2 eetlepel boter in een roestvrijstalen steelpannetje
en roer de bloem erdoor.
Voeg er al roerend, beetje bij beetje, de bouillon en de witte
wijn bij en laat het geheel 3-5 minuten koken.
Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers door de
saus.
Zet de pan terug op heel laag vuur en roer er beetje bij
beetje de boter door.
Voeg tenslotte naar smaak zout, peper en citroensap toe en doe
er op het laatst nog een klein beetje cayennepeper door.

Geef deze saus bijvoorbeeld bij gepocheerde scholfilet met
gefruite ui en champignons in bladerdeeg.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw in kruidenkorst met saus van vongele
Roergebakken zalm met broccoli en cashewnoten
Heilbot met schorsenerengratin
Makreel met gember en kokos
tomatmarineradsill (haring gemarineerd in tomatensaus)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes