Lotus-zalmpasteitje
Aantal personen: 4
Ingrediënten
50 g Noorse zalmfilet
300 g lotuswortel
50 g varkensvet
30 g waterkastanjes
10 g koriander
10 g zout
5 g gemalen peper
3 eieren
50 g aardappelmeel
500 g broodkruim
10 g gedroogde garnalen
3 g vitriool
Bereiden
- Maak een vulling door de Noorse zalm, varkensvet, waterkastanjes, koriander en gedroogde garnalen fijn te hakken en goed te vermengen met ei en aardappelmeel.
- De lotuswortel in plakjes snijden en 10 minuten in vitrioolwater laten weken.
- De geweekte stukjes lotuswortel met wat aardappelmeel bestrooien en ze vullen met de zalmvulling.
- Het lotuspasteitje achtereenvolgens door de aardappelmeel, ei en broodkruim halen.
- In een wok de olie verwarmen tot deze matig warm is en het lotuspasteitje frituren tot het
diepbruin van kleur is.
- Het pasteitje is krokant van buiten en
zacht van binnen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gebakken St-Jacobsschelp met witlofsaus
Roodbaars filet bereid op een groentenbedje.
Gemengde gegrilde visschotel
Gegrilde zalm met Spätzli (10 pers)
inlagd sill(gemarineerde haring)