Speculaas recept

Speculaas recept

Speculaas recept

Aantal personen:

Bereidingstijd:

20 minuten

Ingrediënten

- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- Anderhalve theelepel speculaaskruiden
- 125 gr bruine basterdsuiker
- 125 gr boter
- 2 eetlepels melk
- Zout

Bereiden

- Doe het zelfrijzend bakmeel met wat zout, de speculaaskruiden en de basterdsuiker in een kom en snijd er de boter met twee messen in klein
- Kneed van dit alles en de melk met de hand een soepel deeg
- Bestuif een speculaasplank met bloem
- Druk een klein deel van het deeg hierin stevig aan en snijd het overtollige deeg af door met een mes langs het oppervlak van de deegplank te gaan
- Keer de plank met een flinke klap om, zodat de gevormde speculaas eruit vallen
- Ga door met speculaas maken tot het deeg op is
- Leg de speculaasjes op een beboterde bakplaat en schuif die in de oven
- Bak de speculaasjes in ± 15 minuten gaar en bruin

De speculaasjes bruinen nog iets na.

TIP: Je kunt de speculaas versieren door hem in te smeren met boter en met hagelslag, vlokken, schuimpjes etc te werken. Bron/inzender: Speculaaspiet

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Wellicht zijn deze recepten ook wat voor jou:

Taaitaai 2
Taai Taai
Dikke roomboterspeculaas
Banketletter
Pepernoten 7
KokenKoken