Gevulde kalfsribstuk met morieltjes

Gevulde kalfsribstuk met morieltjes

Gevulde kalfsribstuk met morieltjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

15 g gedroogde morieljes
1 dl rode port
1 dl madeira
150 g kalfsvlees
1 dl room
100 g kalfszwezerik
1 kalfsribstuk (van 4 ribben)
3 dl kalfsfonds
½ dl rode wijn
16 morieljes (vers)
p&z

Bereiden


  • 1.De gedroogde morieljes in koud water weken tot ze zacht zijn.

  • Het vocht zeven en samen met een scheutje port en madeira opkoken.

  • Het vocht over de morieljes schenken.

  • Het kalfsvlees in de foodprocessor fijn maken en de room toevoegen.

  • Het geheel gladdraaien.

  • De massa overdoen in een kom en op ijs zetten.

  • De zwezerik (die van te voren is gepocheerd) en de morieljes in stukjes snijden en samen met het kookvocht door de farce mengen.

  • De farce op smaak brengen.

  • Het kalfsribstuk in het midden open snijden en de farce hierin spuiten.

  • Het vlees dichtnaaien en met peper/zout bestrooien.

  • Het ribstuk rondom dicht schroeien in hete boter en in een braadslee leggen en garen.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken