Bieflapjes met ui en rozijnen

Bieflapjes met ui en rozijnen

Bieflapjes met ui en rozijnen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

3 uien
400 g bieflappen
25 g boter
½ vleesbouillontablet
50 g rozijnen
1 dl rode wijn
1 sneetje ontbijtkoek
2 tl gedroogde Provenciaalse kruiden
p&z

Bereiden

  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.

  • Snijd de bieflapjes in blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
    Verhit de boter in een braadpan.

  • Bak de blokjes vlees in circa 4 minuten rondom bruin.
    Schep ze op een bord.

  • Bak de uien in het bakvet al omscheppend lichtbruin.

  • Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg de rozijnen, de wijn en 1,5 deciliter water toe. Breng dit aan de kook.

  • Snijd de ontbijtkoek in blokjes.

  • Schep het vlees, de ontbijtkoek en de kruiden erdoor.

  • Laat het geheel nog circa 15 minuten zachtjes sudderen.

  • Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.
    Bron/inzender:

  • Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    KokenKoken