Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Lamsbout met Italiaanse kruidenkorst (10 min recept)

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

4 plakken lamsbout van 1- 1½ cm dik
2 el groene pesto
zout en peper
2 el olijfolie
2 sjalotjes, in ringen
5-6 el crème fraîche
1 el fijngesneden verse oregano
500 gr dunne sperzieboontjes
2 lente- uitjes, in ringen
3 gedroogde tomaten, in reepjes

Bereiden

Bestrijk de plakken lamsbout met pesto en bestrooi ze met zout en peper. Bak het vlees aan elke kant 1½- 2½ min in de olie, het vlees mag nog mooi rosé zijn. Neem het vlees uit de pan en bak het sjalotje 2-3 min in het achtergebleven braadvet. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus tot hij een mooie dikte heeft. Roer de oregano erdoor. Kook intussen de sperziebonen in 5-7 min beetgaar. Giet ze af en roer de lente-ui en gedroogde tomaten erdoor. Serveer de lamsbout met de boontjes en de saus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken