Kip met gebakken paddestoelen en salie
Aantal personen: 4
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels fijngesneden peterselie
1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
2 fijngesneden teentjes knoflook
1 kip in 8 stukken
1 1/2 dl rode wijn (Chianti)
250 gr verse paddestoelen (champignons, shii-take, cantharellen, boleten)
in plakjes
2-3 dl kippenbouillon (van tablet)
3 ontvelde tomaten in stukjes
Bereiden
Verhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin 3 minuten
zachtjes.
Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin.
Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen.
Voeg de paddestoelen toe, schep om en schenk de bouillon erbij.
Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven.
Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten sudderen.
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Asperges met gebakken kipfilet
Krielkip gevuld met maïsbrood
Kipfilet gevuld met salie
Ajam masak kemirie (kip uit Kediri)
Piendang ajam (sajoer kip)