Sate van varkensvlees

Sate van varkensvlees

Sate van varkensvlees

Aantal personen:

Bereidingstijd:

Ingrediënten

±20 stokjes
2 uitgeperste teentjes knoflook
el ketjap manis
1à 2 tl sambal oelek
1 el fijngesneden ui
½ tl tamarindepasta
½ tl zout
500 gr mager varkensvlees in blokjes

Bereiden

Meng voor de marinade 2 geperste teentjes knoflook, 2 el ketjap manis, 1 à 2 tl sambal oelek, 1 el zeer fijn gesneden ui, ½ tl tamarindepasta en ½ tl zout. Schep 500 gr in kleine blokjes gesneden mager varkensvlees door de marinade en laat het minstens 1 uur intrekken (1 hele nacht mag ook!). Rijg het vlees daarna aan houten stokjes en rooster het in 4 à 5 minuten rondom bruin en gaar boven houtskoolvuur of onder de hete grill. Serveer de saté met pindasaus. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken