Aantal personen: 4
400 gr magere hamlappen
1½ eetl shoarmakruiden (Silvo)
500 gr wijnzuurkool
1 klein blikje mandarijnpartjes
2 eetl zonnebloemolie
1 dl droge witte wijn of water
2 zakjes voorgekookte aardappelschijfjes (Cela Vita, 900 gr)
100 gr magere spekreepjes
Snijd de hamlappen in stukjes en roer de shoarmakruiden erdoor. Lat de zuurkool en de mandarijntjes uitlekken. Verhit de olie in een braadpan en roerbak het vlees rondom bruin. Voeg de uitgelekte zuurkool toe en schenk de wijn (of het water)erbij. Leg een deksel op de pan en laat het geheel zachtjes ca 30 minuten stoven. Schep het vlees- zuurkoolmengsel in een ovenschaal en meng de partjes mandarijn erdoor. Dek het geheel, dakpansgewijs, af met de aardappelschijfjes en verdeel de spekreepjes erover.
Laat de schotel, in ca 30 minuten, in het midden van een voorverwarmde oven 200 graden door en door heet worden.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |