Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
1 kg schoongemaakte lamslever
500 g broekspek
½ liter slagroom
4 kruidnagelkopjes
3 takjes verse tijm
1 teen knoflook
Bereiden
- De lever in stukken snijden.
- Het spek in blokjes snijden van 2 cm.
- De room opkloppen.
- De knoflook fijnsnijden.
- Het spek licht aanzetten.
- De rest van de ingrediënten behalve de room toevoegen.
- Het vuur hoger zetten het vlees 2 minuten aankleuren.
- Daarna 10 min. In de oven zetten op stand 4.
- ± 2 uur in koeling.
- Tot een gladde massa draaien in de keukenmachine.
- De room er door spatelen en op smaak brengen.
- Gekoeld bewaren.
Opmaak
Quenelles (balletjes) van lamslevermoes op een bedje van appelcompote.
Recept van Kees van den Brenk, De Peppelen, Schaik
Bron/inzender: